www.deizm.org'un gelişmesi için bir şeyler yapmak istemez misin?

İletişim: deizmturkiye@gmail.com

Join the forum, it's quick and easy

www.deizm.org'un gelişmesi için bir şeyler yapmak istemez misin?

İletişim: deizmturkiye@gmail.com

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
#SomayıUnutma
Sorumluların ceza almaları için, böyle bir katliamın bir daha yaşanmaması için #SomayıUnutma.

5 posters

    Ateist insanların psikolojik hastalıklarla

    sorgulayanayan
    sorgulayanayan
    Yeni Üye
    Yeni Üye


    Kadın Mesaj Sayısı : 16
    Yaş : 29
    Katkı Puanı : 58
    Reputation : 0
    Kayıt tarihi : 27/03/16

    Ateist insanların psikolojik hastalıklarla Empty Ateist insanların psikolojik hastalıklarla

    Mesaj tarafından sorgulayanayan Cuma Nis. 08, 2016 11:44 am

    cebelleşmesi veya onlara yatkın olması rastlantı bir durum değildir.
    Bir Ateist neden Psikolojik Sorunlara daha çabuk düşer arkadaşlar?

    -Ateist insan psikolojik sorunlara gebedir;

    Çünkü Ateist insan çoğu zaman tek başına savaşır. Diğer inançlı insanlara karşı hep yalnızdır. Bu da beyin olarak yalnızlığı getireceği için Psikolojik bir sorun yaratabilir.

    Çünkü Ateist insan her şeyi sorgular. Ve her şeyi sorgulayan insanlar, beyinlerinin de bir kapasitesi olduğunu bilmezler çoğu zaman. Makine gibi işte... Makine çok çalışırsa bozulur beyler.

    Ateist insan amaçsızdır. Ateist insan herşeyi sorgulayarak en sonunda öleceğini bildiği için, "ben niye burdayım?" diyebilir ve sonrasında boşluğa düşer.
    Bu da psikolojik sorunlara gebe olabilir.

    Ateist insan mutsuzdur. Belki cehalet mutluluk getirebilir. Ama onlar kendilerine çok yazık ediyorlar. Motoru biraz soğutun...

    Tikky. likes this post

    avatar
    dide
    Yeni Üye
    Yeni Üye


    Erkek Mesaj Sayısı : 20
    Yaş : 44
    Katkı Puanı : 55
    Reputation : 5
    Kayıt tarihi : 04/02/16

    Ateist insanların psikolojik hastalıklarla Empty Geri: Ateist insanların psikolojik hastalıklarla

    Mesaj tarafından dide Salı Nis. 12, 2016 3:12 am

    söyledikleriniz ateistler için çok yanlış tespitler. ateist insan mutsuz falan değildir. amaçsız da değildir.  hatta sizin mantığınızla bakarsak bir deist veya panteist psikolojik sorun yaşamaya, mutsuz olmaya daha açıktır. çünkü bir yaratıcıya veya yaratıcının doğadaki enerji olduğuna inanıyor ama o yaratıcının tam olarak ne olduğunu bilmiyor. bu daha iç gıcıklayan bir durum. ateist ise o yaratıcıyı yok sayıyor. deistin az da olsa metafiziksel bir beklentisi var. ateist ise bilinmeyeni bırakıp tamamen bilinene yönelmiş durumda. yani ateist boşlukta falan değil tam tersi elindekinin ne olduğunu daha doğrusu elinde ne olmadığını biliyor.

    yine de ateist, deist, agnostik arasında pratikte çok da fark yok. bir deist tanrıya inansa da aslında pratikte yok sayıyor o tanrıyı, çünkü tanrıdan bir beklentisi yok hayatını tanrısal sebeplere dayandırmadan geçiriyor tıpkı ateist agnostik gibi.

    şunu anlamak gerek ateizm tanrı yoktur demek değil, tanrı düşüncesini reddetmektir. yani bilinemeyecek ya da kanıtlanamayacak olanı yok sayma durumudur. sizin söylediğinizin tam aksine ateist aklının kapasitesinin olduğunu bildiği için tanrı fikrini düşünmezler. çünkü tanrı akılla kavranamaz ve tanrı fikri yeterli somut delil barındırmıyor. bu yüzden yıllardır süren ateistler mutsuzdur, boşluktadır düşünceleri pek de doğru bir düşünce değil. herkesin amacı vardır; iyi bir şekilde yaşamak. bu amaç, inançlı için de inançsız için de aynıdır. bilinmeyeni kabul etme boşluğa düşmek değil, bir nevi sınırlarını bilmektir. insanın kendini bilmesi de mutlu olması için bir yoldur.
    HicBitmeyenAkbil
    HicBitmeyenAkbil
    Yeni Üye
    Yeni Üye


    Erkek Mesaj Sayısı : 21
    Yaş : 25
    Katkı Puanı : 55
    Reputation : 8
    Kayıt tarihi : 01/04/16

    Ateist insanların psikolojik hastalıklarla Empty Geri: Ateist insanların psikolojik hastalıklarla

    Mesaj tarafından HicBitmeyenAkbil Paz Nis. 17, 2016 1:22 am

    .


    En son HicBitmeyenAkbil tarafından Cuma Tem. 20, 2018 10:15 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
    gizem
    gizem
    Katılımcı Üye
    Katılımcı Üye


    Kadın Mesaj Sayısı : 47
    Yaş : 24
    Katkı Puanı : 90
    Reputation : 9
    Kayıt tarihi : 23/10/15

    Ateist insanların psikolojik hastalıklarla Empty Geri: Ateist insanların psikolojik hastalıklarla

    Mesaj tarafından gizem Çarş. Nis. 20, 2016 11:40 pm

    Bence alakası yok.Psikolojik hastalıklar teistlerde daha çok görülür.Mesela müslümanlar cin-şeytan-allah gibi ruhani varlıklara inanırlar.Cinlerden korunmak için dua falan okurlar.Ateistlerde böyle bir durum yok.
    Ölünce yok olacağını bilmek gerçeklerle yüzleşmektir bence.Hepsi olmasa da bir çok non-teist ölünce yok olacağını düşünür.Sadece ateizme özgü bir durum değil yani.
    Ki her ateist bir değil.Evet çok sorgularlar ama bu durumun hayatlarını olumsuz etkilemesine izin vermezler.Sonuçta her insanın amacı mutlu bir hayata sahip olmak.Bunun ateizmle alakası yok.
    Tikky.
    Tikky.
    Katılımcı Üye
    Katılımcı Üye


    Erkek Mesaj Sayısı : 73
    Yaş : 24
    Nerden : İslambol
    Katkı Puanı : 113
    Reputation : 0
    Kayıt tarihi : 16/07/13

    Ateist insanların psikolojik hastalıklarla Empty Geri: Ateist insanların psikolojik hastalıklarla

    Mesaj tarafından Tikky. Perş. Tem. 29, 2021 10:17 am

    Ateizmin Doğurduğu Davranış Bozuklukları Ve Psikolojik Sorunlar


    Tanım: Davranış Bozukluğu Temel Özellikleri Başkalarının Temel Haklarına Saldırıldığı Ya Da İçinde Bulunulan Yaşa Uygun Olarak Başlıca Toplumsal Değerlerin Ya Da Kuralların Hiçe Sayıldığı, Tekrarlayıcı Bir Biçimde Ve Sürekli Olarak Görülen Bir Bozukluktur.


    Özellikle Sosyal Medyada Ortaya Konulan Yazınsal Dışa Vurumlar İncelendiğinde, Ateizm Düşüncesini Benimseyen Kişilerin Benzer Karakteristiklerde Davranış Bozuklukları Sergiledikleri Görülmektedir. Bu Bozuklukların Temel Sebebi, Ateizm Düşüncesinin Ortaya Koyduğu Yanlış Değerlendirmelerin Bir Sonucu Olarak, İnsanın Yaratılıştan Sahip Olduğu Bazı Ruhi Gereksinimlerin Yok Farzedilmesi Ve Buna Bağlı Olarak, Ortaya Çıkan İçsel Çelişkiler Olarak Görülebilir. Bu Bağlamda, Özellikle Ateizm Düşüncesi Üzerinden Oluşturulmaya Çalışılan Hayat Perspektiflerinin Ortaya Çıkardığı Sorunlardan Bazıları Şöyle Sıralanabilir:

    (1)Yokluk Kavramının İçselleştirilmesi: Bilinç İnsanın Yaşadığımız Evrende Sahip Olduğu, Kendisine Verilen En Değerli Özelliğidir, Aynı Zamanda Bilinç, Varolmanın Farkındalığını Oluşturması Açısından Da Eşsiz Bir Zenginlik Sunar. İnsan Yokluk Ve Varlık Kavramlarını, Anlamlandırmaları, Değer Farkındalıklarını, Estetik Farkedişleri Hep Sahip Olduğu Bilinçle Yapmaktadır. Ateizm Düşüncesi, İnsanın Sonsuz Varolma Arzusunu Ve İsteğini Sahip Olduğu Bu En Yetkin Özelliğinin Yani Bilincinin Önüne Koyar Ve Kabul Etmesini İster…

    Bu Durum İnsanın Etrafındaki Her Şeye Karşı Bir Değersizlik Atfetmesi, Ahlaki Kavramların Yok Sayılması, Toplumdan Kopuş Gibi Olumsuzlukların Ortaya Çıkmasına Sebep Olur.

    (2)Mutluluk Amacından Yoksunluk: Her İnsanın En Büyük İdeali Ve En Büyük Amacı Şüphesiz Ki Mutlu Olmak Ve Bu Mutluluğu Devam Ettirmektir. Her Şeyin Sonlu Olduğu Düşüncesi, İnsanda Mutluluk Amacının Yitirilmesine Sebep Olur..Bu Konuda Bedri Ruhselman’ın Söylediği Şu Sözler Çok Anlamlıdır: “(…) İnsanlar Gerçek Mutluluk Ve Kurtuluşu, Ancak Maddelere Tapan Benliklerinin Heva Ve Hevesine Tutsak Olmuş İradelerine Göre Değer Biçtikleri Birtakım Uydurma Kurallardan Beklemektedirler. (…) Maddelere Ve Objelere Bağlı Mutluluklar, Doğal Olarak Bu Cansız Şeyler Gibi Geçicidir (Fanidir) Ve Günün Birinde Onlar Gibi Çökecek, Yıkılıp Gidecek, Yok Olacaklardır. Fani Şeylere Bağlı Ve Onlarla Geçerli Hiçbir Mutluluk Devamlı Olamaz.Devam Eden, Ölmeyen Bir Mutluluk, Ebedi (Sonsuz) Değerlere Bağlı Ve Onlarla Geçerli Bir Mutluluktur. Şu Halde Hakiki Mutluluğun Kaynaklarından Birini De, Ebedi Olan Canlı Varlıklara, Özellikle İnsan Ruhlarına Duyulan Sevgi Oluşturur. Çünkü O (Sevgi) Ebedidir. (…) İnsanın Hakiki Mutluluğunun İlk Kapılarını Açan Sevgi, Merhamet, Şefkat Ve Yardım Duygularıyla Beslenir. Bu Duygular Mutluluk Kapısının En Sadık Kapıcılarıdır. Bunlar İzin Vermeden Ne Gerçek Sevgiye Ulaşılır, Ne De Büyük Mutluluğun Kapıları Açılır.” Hiç Bir Manevi Değerin Olmaması, Anlamsızlık Ve Değersizlik Üzerine Kurulan Ateizm Tarafından İnsanın Önüne Konulan, Sonluluk Ve Yokluk Kavramları İnsanın Mutluluk Amacından Mahrum Kalmasını Doğuracağı İçin İnsanı Ciddi Ruhsal Çıkmazlara Sürükler.



    (3)Kronik Amaçsızlık: İnsanlar Belirli Amaçlara Sahip Değillerse Boşluğa Düşerler, İnsanı Diğer Canlılardan Ayıran En Önemli Özelliklerden Biri De Bu Amaçlılık Farkındalığıdır..Amaçlılık Sonuç Odaklı Motivasyonu Doğurur, Motivasyon İnsanın Hayata Tutunmasının En Önemli Etkenlerindendir. Ateizmin İnsan Psikolojisinde Yaptığı En Büyük Yıkımlardan Biri İnsanın Motivasyon Potansiyelini Kıran Genel Amaçsızlık Sendromudur.



    Ateizm İnsanın Sürekli Başarı, Başarının Tekrarı, Gelişim, Değişim, Kendini Gerçekleştirme, Potansiyelini Ortaya Koymak Vd. Gibi Amaçlılık Alt Disiplinlerini Zamanla Deforme Eder Ve İlerleyen Süreçte Amotivational Syndrome Denilen Motivasyonsuzluk Hastalığının Gelişmesine Zemin Hazırlar.

    (4) Ahlaki Çöküntü Sorunu Ve Değersizleştirme Takıntısı: İnsan Yaratılış İtibariyle Belirli Ahlaki Değerlere Sahip Olarak Gelir, Acıma Duygusu, Sevme Duygusu, Yardım Etme Duygusu Gibi Pek Çok İnsani Duygular Yaratılışta Potansiyel Olarak Var Edilen Ve İnsanın Zihni Ve Ruhi Tekamülünün Sürekliliğini Sağlayan İçsel Dinamiklerdendir. Toplumsal Yaşamın Huzur Ve Düzeni O Toplumu Oluşturuan Bireylerin Ahlaki Değerlerinin Hayata Geçirilmesi İle Gerçekleşir.



    Ateizm Bireyin Ahlaki Değerler Sisteminin Çöküntüye Uğramasına Sebep Olur. Ateizmin Öğretilerinde Temel Ahlaki Değerlerin Bile Bir Anlamı Doğal Olarak Bulunmamakta Ve Bu Durum Ateizmin Ahlak Sistemlerine Yaklaşımlarını Havada Bırakmaktadır. Bu Durum, Ateizme Yönelen Bireylerin Doğuştan Sahip Olduğu Ahlaki Potansiyellerinin Çöküntüye Uğramasına Ve İlerleyen Süreçlerde Temel Değerlerinin De Deformasyona Uğramasına Sebep Olacaktır. Örneklersek, Ateizmi Seçmiş Bir Birey İçin Yalan Söylemenin Çirkinliğini Bir Değer Olarak Görmesini Gerektirecek Bir Sebep Yoktur, Çünkü Ateizmin Rasyonellik Kriterleri İçinde Yalan Söylemek Bir Şey İfade Etmemektedir, Hatta Kimi Zaman Yalan Söyleyerek Belirli Faydalar Elde Etmek Bir Zeka Göstergesi Bile Sayılabilir Aynı Çerçeve İçinde..Ancak Bu Durum Toplumun Genelinde Kabul Gören Bir Davranış Şekline Girerse, Dürüstlük Ve Güven Duygusu Zedeleneceği İçin Toplum Kaosa Ve Karmaşaya Sürüklenir, Ayrıca Bu Durum Bireyler Ölçeğinde De Bireyin Kendine Olan Öz Saygısını Yitirmesine Ve Kişilik Bütünlüğünün De Zedelenmesine Sebep Olur.

    (5) Alaycılık Üslubu Ve Çatışma Hali: Alay Etmek, Bir Kişinin, Bir Olayın, Bir Durumun Belirli Yönlerini Eksik, Gülünç, Kusurlu Vb . Şekilde Değerlendirip, Küçümseme Ve Aşağılama Üslubuna Girmek Veya İfade Etmektir..Alaycılık İse, Alay Etme Fiilini, Küçümsemek Ve Eğlenmek İçin Kullanmayı Alışkanlık Haline Getirmektir.



    Alaycılık Genel Anlamda Bir Davranış Bozukluğudur Ve İnsanın Değerler Sistemiyle Çatışma Halidir. Özellikle Kişilik Gelişimi Tamamlanmamış Ergenlik Döneminde Sıklıkla Görülür Ve İlerleyen Yaşlarda Zihinsel Olgunlaşma İle Azalır. Ateizm Düşüncesini Benimseyen Genç Ve Orta Yaşlı Bireylerde Sıklıkla Rastlanan Alaycılık, Bir Davranış Bozukluğu Olarak Ciddi Konuların Alaya Alınması, Kutsal Değerlerin Aşağılanması Ve Mizahi Bir Konu Gibi Gösterilmeye Çalışılması Şeklinde Kendini Gösterir Ve İlerleyen Zamanlarda Yerini Konsantrasyon Eksikliği, Sorumsuzluk, Bohemlik Ve Anti-Sosyal Kişilik Bozukluklarına Bırakır.

    Doğruluk, Dürüstlük Ve İyilik Gibi Bir Takım Kavramlar, İslam Dininin Öngördüğü Ve Gerçek Başarı Olarak Nitelendirdiği Huzurlu Yaşama Ve Sonsuz Mutluluğa Ulaşma Amaçlarının Enstrümanlarındandır. Bu Çerçevede Allah Tealanın, İnsan Fıtratına Koyduğu Tüm Anahtar Gerçeklikler (İman, Takva, Teslim, Tevekkül Vd.), Sağlıklı Bir Ruh Hali Ve Kişisel Gelişim Sürecinin De Olmazsa Olmazları Arasındadır. İnsanın Bu Daireden Uzak Kalması, Uzak Tutulması Veya Uzaklaştırılması İnsanın Başına Gelebilecek En Büyük Felaket, Yıkım Ve Haksızlıktır.

      Forum Saati Perş. Mayıs 09, 2024 4:24 am